Ey Meraklı Okuyucu,

HOŞGELDİN

27 Ekim 2008 Pazartesi

Kadınlar neden kuaföre gider? 2008

Kadınlar neden bu kadar sık kuaföre gider?Erkekler sadece saçlarını kestirmek için berbere giderlerken kadınların saçlarını kestirmesi çok daha farklı anlamlar taşır.
Bir örnek üzerinden birlikte düşünelim:
     Ortalama, sıradan bir gün, hava kötü, arkadaşlarınızın işleri var yalnızsınız, kafanızda çözümü sizin dışınızda olan bir sürü sorun olsun. Sevgiliniz/kocanız uzak bir şehirde, iş görüşmesinde/askerde olsun, mesajlarınıza cevap vermesin yada gecikmeli veya kısacık cevaplar versin sizi daha da sinir etsin. Televizyonda birbirinden korkunç ve üzücü haberlere maddi krizler eklensin.
     İnsan aradığı bir parça mutluluğu nerede bulur? Belki kendisini sokaklara atar, kalbalık caddelerde insanların arasında arar, belki vitrinlerde...Belki bir parça yeşil görürüm umudu ile parka gider, telefonunun radyosunda eski bir şarkı dinler, gözü kuruyan dallara, sararıp düşen yapraklara takılır iyice hüzünlenir...Belki yakın bir arkadaşını arar, halini hatrını sorar, sıra kendine geldiğinde aklına yine o içinde bulunduğu sıkıntılar gelir, boğazı düğümlenir, yalancıktan iyilik saplık falan denir geçiştirilir.
      Yapılabilecek pekçok şey var tabi, bunlar kişiden kişiye değişir ama bir zaman sonra aklın yolu birdir lafına gelinir ve kadın kişi bir kuaförün önünde durur. Belki içinden söyle düşünür, hayatım zıvanadan çıkmış, ben hayatı yaşayacağıma hayat beni peşinden sürüklüyor, benim de yapabilşeceğim birşey olmalı. En azından sabah kalkıp da elimi yüzümü yıkamaya gittiğimde aynada gördüğüm şeyden memnun olursam günüm daha iyi geçer. Kuaför koltuğuna oturulur ne yapılacak? saçlarınız temiz mi? bir şey içer misiniz? Her kadın kendisi ile ilgilenilmesini sever. Temiz olsa bile saçlar yıkatılır. Sırtını yaslayıp kollarını kavuşturup kendini  kuaförün maharetli ellerine bırakırsın. Endişelenmeden ya da rahatsız olmadan bir yabancı erkeğin yabancı bir kadının saçlarında ellerini rahatlıkla gezdirdiği ender durumlardan biridir bu. Suyun sıcaklığı, şampuanların meyveli kokuları, uzakta televizyondan gelen cıstaklı arabesk şarkılar falan derken iyice gevşer hanım kişi. Saçlar taranırken çaylar gelir, yandaki yaşlı teyze ile iki muhabbet edilir belki. Birinin sizinle ilgilenmesinin keyfini sürersin. Hiç aklında yokken perçem kestirebilir ya da gaza gelip saçlarını sonradan belki pişman olacaksan bile boyatabilirsin. Alacağın riskler tamamen o an içinde bulunduğun ruh halinin şiddeti ile ilgilidir. Kadın sarı saçtan kızıla dönüyorsa 6 şiddetinde, siyahtan sarıya dönüyorsa 8 şiddetinde, uzun kumral saçlarını kısacık kestirip asimetrik olarak kırmızı gölge yaptırıyorsa mesela 10 şiddetinde bir bunalım geçiriyor olabilir.
       İşte bence, insanların merak ettikleri sorunun yanıtı bu. Bilmem katılıyor musunuz?

Hiç yorum yok: